Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrûlée med hallon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Brûléerna kan förvaras färdiggräddade i kylen, täckta med plastfolie, ett dygn i förväg. Bränn av dem precis före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull. Häll på grädde och mjölk och koka upp.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över gräddmjölken och rör tills chokladen har smält. Vispa ihop ägg och socker och rör ner i chokladblandningen. Täck med plastfolie och ställ kallt, helst över natten.
  3. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg ett par hallon i botten på små ugnssäkra portionsformar och häll över smeten. Ställ formarna i en långpanna med vatten. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt formarna kallna.
  4. Strö råsocker över formarna och bränn sockret med gasbrännare. Eller sätt in dem högst upp i ugnen i 250 grader 2–3 minuter med ugnsluckan något öppen. Håll koll under tiden, det går fort.
  5. Tips: Servera med färska hallon, vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.