Kanelbullar i all ära men dessa saftiga och goda bullar fyllda med smält choklad blir även en favorit på fikabordet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål.Ssmält smöret, häll i grädde och mjölk och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp. Blanda i äggulor, socker, det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Rör ihop smör, smält choklad, kakao och socker.
Ställ eventuellt fyllningen i kylen för att stelna något.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. skär degen i rutor som är 7x7 cm och lägg en klick fyllning på varje. Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Publicerat den
29 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar