Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbullar

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Kanelbullar i all ära men dessa saftiga och goda bullar fyllda med smält choklad blir även en favorit på fikabordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål.Ssmält smöret, häll i grädde och mjölk och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp. Blanda i äggulor, socker, det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Rör ihop smör, smält choklad, kakao och socker. Ställ eventuellt fyllningen i kylen för att stelna något.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. skär degen i rutor som är 7x7 cm och lägg en klick fyllning på varje. Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna i formar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.