Väldigt goda och enkla chokladbullar!
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en skål.
Häll på mjölken och låt stå en stund. Rör om så att jästen löser sej.
Rör smör och socker smidigt i en stor bunke.
Tillsätt ägget, jästmjölken, salt och vetemjöl. Arbeta ihop snabbt, inte för mycket för då blir bullarna sega.
Lägg en handduk över bunken och låt degen jäsa i 1 timme.
- Blanda ingredienserna till fyllningen och rör den smidig.
- Ta upp bulldegen och knåda den lite. Kavla sedan ut den till en rektangel, ca 70x25 cm. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär 15-20 bitar och lägg dem i bakformar på en plåt eller i en muffinsform.
Jäs bullarna i 1 timme och värm under tiden ugnen till 250 grader.
- Pensla snäckorna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 7-8 minuter.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar