Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbullar med lime

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Vita chokladbullar med limeskal och pistaschnötter i suverän förening.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt kesella, socker, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och dela i två delar. Kavla ut varje del till en stor platta ca 25x50 cm.
  3. Blanda smör och limeskal. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 25 bitar. Lägg bullarna med snittytan upp i pappersformar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över grovhackade pistaschnötter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.