Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcannelloni

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Italienska cannelloni är egentligen en typ av fyllda och gratinerade pastarör. Likheten i utseende har fått ge namn åt dessa frasiga smördegsrullar med läcker apelsinkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt smördegsplattorna tina något, ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut plattorna till rektanglar, ca 10x30 cm. Skär varje platta i tre kvadrater, 10x20 cm. Sikta hälften av kakaon över degrutorna.
  3. Vik ihop stora bitar aluminiumfolie. Rulla ihop dem till 12 rullar, ca 10 cm långa och ca 3 cm i diameter. Rulla varje smördegskvadrat runt folierullarna med kakaosidan inåt.
  4. Pensla skarvarna med uppvispat ägg. Lägg rullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Grädda rullarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Dra försiktigt folien ur rullarna. Låt sedan rullarna kallna på galler.
  5. Gör krämen. Tvätta apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur hälften av saften.
  6. Vispa grädden. Blanda grädden med kesella, apelsinskal och apelsinsaft samt florsocker. Smaka av med likören. Fyll rullarna med apelsinkräm. Sikta över resten av kakaon. Servera bakverken genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.