Italienska cannelloni är egentligen en typ av fyllda och gratinerade pastarör. Likheten i utseende har fått ge namn åt dessa frasiga smördegsrullar med läcker apelsinkräm.
Instruktioner
- Låt smördegsplattorna tina något, ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut plattorna till rektanglar, ca 10x30 cm. Skär varje platta i tre kvadrater, 10x20 cm. Sikta hälften av kakaon över degrutorna.
- Vik ihop stora bitar aluminiumfolie. Rulla ihop dem till 12 rullar, ca 10 cm långa och ca 3 cm i diameter. Rulla varje smördegskvadrat runt folierullarna med kakaosidan inåt.
- Pensla skarvarna med uppvispat ägg. Lägg rullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Grädda rullarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Dra försiktigt folien ur rullarna. Låt sedan rullarna kallna på galler.
- Gör krämen. Tvätta apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur hälften av saften.
- Vispa grädden. Blanda grädden med kesella, apelsinskal och apelsinsaft samt florsocker. Smaka av med likören. Fyll rullarna med apelsinkräm. Sikta över resten av kakaon. Servera bakverken genast.
Publicerat den
8 maj 2008
Skriv kommentar