Festliga och mumsiga rutor.
Instruktioner
- Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker poröst. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt aromerna och rör om. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyren:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr, och bred ut över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
3 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan varmt rekommendera dessa rutor. Om man vill ha mycket smak av champagne i kakan går det bra med 1 tsk essens, annars räcker det mer än väl med ½ tsk. Men ta gärna i 2-3 tsk jordgubbsarom i kaksmeten. Det samma gäller för glasyren. Man får ta i rätt mycket röd hushållsfärg för att få fram samma färg som på jordgubbar. Jag tog i 2 tsk och glasyren blev gammelrosa och hade underbar smak av jordgubbar.