Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladchampagnerutor med jordgubbsglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Festliga och mumsiga rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker poröst. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt aromerna och rör om. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  2. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr, och bred ut över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.
  3. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 11 februari 2009

    Kan varmt rekommendera dessa rutor. Om man vill ha mycket smak av champagne i kakan går det bra med 1 tsk essens, annars räcker det mer än väl med ½ tsk. Men ta gärna i 2-3 tsk jordgubbsarom i kaksmeten. Det samma gäller för glasyren. Man får ta i rätt mycket röd hushållsfärg för att få fram samma färg som på jordgubbar. Jag tog i 2 tsk och glasyren blev gammelrosa och hade underbar smak av jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.