Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
Vispa ägget och sockret vitt och poröst.
Sikta ner vetemjölet, potatismjölet och bakpulvret. Rör varsamt smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i bottnen på bakformen och grädda kakan i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Låt därefter bottnen kallna.
Lossa kakbottnen från formen och diska formens kant. Ställ denna på ett uppläggningsfat och lägg tillbaka den tunna sockerkakan i bottnen.
Dela kexrullarna mitt av med en vass kniv och ställ dem tätt intill varandra ovanpå sockerkakan runt kanten med formen som stöd.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
Blanda äggen, sockret och mjölken i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt gelatinbladen, som fått droppa av, och chokladen som brutits i små bitar. Rör om tills chokladen smält och krämen är slät. Ställ åt sidan att svalna.
Vispa grädden och vänd ner den svala chokladkrämen. Bred ut fromagen jämnt i formen och ställ kallt att stelna i ett par timmar.
Lossa formkanten och lyft bort. Sikta över lite kakaopulver.