Instruktioner
*Sätt ugnen på 175°.
*Krossa eller mixa kexen fint.
*Smält smöret och rör ner smulorna.
*Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
*Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
*Vispa ihop kesella och ägg till en jämn smet.
*Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad.
*Ta ca 1 dl av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat.
*Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare ca 25 min. Låt kakan svalna minst 15 min.
*Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
*Bred ut det på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt gärna kakan kallna innan servering.
*Mixa ingredienserna till såsen. Servera med sås på toppen eller vid sidan om.
Jag provade detta recept fast utan hallonsås, och då tyckte jag att det smakade jätteäckligt, men mamma gillade den om man hade på extra socker. Fattas det socker i receptet?