Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheescake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sååå god!

Ingredienser

Instruktioner

*Sätt ugnen på 175°. *Krossa eller mixa kexen fint. *Smält smöret och rör ner smulorna. *Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. *Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. *Vispa ihop kesella och ägg till en jämn smet. *Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över vattenbad. *Ta ca 1 dl av smeten och rör ut i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten tills allt är väl blandat. *Häll chokladsmeten i formen och grädda ytterligare ca 25 min. Låt kakan svalna minst 15 min. *Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. *Bred ut det på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt gärna kakan kallna innan servering. *Mixa ingredienserna till såsen. Servera med sås på toppen eller vid sidan om.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • choklad4 23 september 2012

    Jag provade detta recept fast utan hallonsås, och då tyckte jag att det smakade jätteäckligt, men mamma gillade den om man hade på extra socker. Fattas det socker i receptet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.