Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en rektangulär form med smält smör. Klä den med bakpapper och låt gå upp över kanterna.
Blanda kexsmulorna och smör i en skål och rör om. Tryck ut blandningen i formen. Strö hackad choklad över.
Fyllning: Vispa med elvisp osten i en skål tills den är krämig.
Vispa ner socker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl.
Tillsätt chokladen och rör om.
Bred ut fyllningen i formen.
Grädda i 30 min eller tills den precis har stelnat.
Låt den svalna, Täck över den och låt den svalna i kylen tills den stelnat ordentligt.
Glasyr: Blanda choklad och gräddfil i en skål och ställ den över en gryta med sjudande vatten. Rör tills chokladen har smält och blandningen är slät.
Bred ut den jämt över cheesecaken. Låt den stå i kylen tills den stelnat.
Skär i bitar.