Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Recept på chokladcheesecake. Här en variant på cheesecake med choklad. Du kan göra botten med krossade digestivekex med smör eller skippa botten och smula över krossade digestivekex. Gillar du mintchoklad så blir det mycket gott att byta ut en del av den mörka chokladen mot mörk choklad med mintfyllning (eller annan choklad du gillar). Detta blir en cheesecake med fyllig chokladsmak - ta hälften mjölkchoklad om du vill ha lite sötare chokladsmak

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg fluffigt. Blanda ner färskost, vaniljsocker, honung och socker. Vispa till en jämn smet. Hacka chokladen och lägg i en stor bunke. Smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Rör då och då. Värm grädden så att den nästan kokar. Blanda ner grädden lite i taget i chokladen under försiktig omrörning (ej elvisp). Då blir det en fin chokladsmet. Vänd i och rör ut äggsmeten. Smaka på smeten och se om du vill ha den sötare. Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en rund springform med löstagbara kanter. Täck eventuellt botten med ett runt smörpapper (klipp det till en cirkel som passar i botten). Krossa digestivekexen. Lättast är att lägga dem i en liten påse och krossa dem med händerna eller en kavel eller köttklubba. Vill du ha en digestivebotten på din chokladcheesecake så blandar du de krossad kexen med smör. Mikra lite så mjuknar smöret och du kan blanda ihop det till en lös deg. Täck botten i formen med digestivekexdegen. Fyll sedan med chokladcheesecakesmet. En variant av chokladcheesecaken som är snabbare blir det om du har digestivekexen på toppen. Skippa då smöret och fördela de krossade digestivekexen över chokladcheesecakesmeten. Grädda chokladcheesecaken i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Låt kallna. Förvara kyld eller i frysen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • EllinorFalck 5 juni 2009

    Supergod med mycket chokladsmak, vi hade lite grädde och jordgubbar till. Det var nog eftersom det lättade upp smaken lite. Själv åt jag den utan något till men jag är en stor chokladälskare så för mig var det helt ok.

  • sara-adams 18 september 2009

    Vi hade denna på vår tjejkväll. Den gjorde succé och gick hem hos alla. Enkla ingredienser!

  • fjortis 10 januari 2010

    Den var väldigt god, smälte riktigt i munnen. Men lite för mycket choklad bara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.