Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Har inte testat denna men den ser gudomlig ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och mixa med kexen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, diameter ca 20-25 cm. Fyllningen: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält 200 g choklad i vattenbad och låt svalna. Krossa resten av chokladen, 50 g. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i kokande vatten. Blanda gelatin, den smälta chokladen, chokladkross, socker, vanillinsocker och gulor med färskosten. Vispa äggvitor och socker till hårt skum. Vispa grädden. Rör ned grädden och de vispade äggvitorna i färskostblandningen. Häll fyllningen i formen och täck över med aluminiumfolie. Låt stelna i kylskåpet över natten. Ta kakan ur formen, lägg den på ett serveringsfat och garnera med riven choklad.
  2. Tips! Om du vill kan du smaksätta med 2-4 matskedar konjak eller kaffelikör. Alternativt pröva med Fazer Ögon Vit Choklad och smaksätt t ex med ett par matskedar citruslikör. Om du tillreder kakan av vit choklad behöver du dubbel sats gelatinblad (8 blad).
  3. Chokladspiraler Smält Minutblock i mikrovågsugnen. Klipp ett litet hål i hörnet av påsen och spritsa figurer på bakplåtspapper. Lägg pappret över en plastfolierulle, så att figurerna böjs innan de stelnar. Ta försiktigt loss dekorationerna från papperet. Dekorera kakan med chokladfigurer och bär, t ex blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • goldcamilla 27 mars 2008

    Jag älskar cheesecake och den här var jättegod. Tack så mycket.

  • matnjutaren 17 maj 2008

    Jag bara älskar choklad ochjag gillar cheesecake sååå...:"2 flugor i en smäll" ;))) DÅ kan det väl inte smaka som "räv" eller...?? :P Ska testas! :D Tackar för receptet! :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.