Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Choklad och cheesecake, det bästa av två världar - varför välja när man kan få båda?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Krossa chokladkexen och blanda med socker smält smör. Pressa ned massan i en smord form (ca 23 cm, med löstagbar kant). Grädda i 160 grader ugnsvärme i 10 minuter.
  2. Fyllning: Rör philadelphiaost och socker med mjölk och vaniljsocker. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned den i smeten. Rör ned äggen ett i taget, vispa ordentligt. Häll smeten över kakbottnen och grädda i 160 grader i 40 minuter. Låt kakan stå och kallna i ugnen en timma, tag den sedan ur formen. Låt den kallna helt och kyl den sedan i kylskåp innan glacyren läggs på.
  3. Glasyr: Smält chokladen i vatenbad. Rör ihop philadelphiaost, mjölk, vaniljsocker och salt. Rör ned siktat florsocker lite i taget, sedan chokladen. Rör om ordentligt. Bred ut över kakan; det blir ett ganska tjockt lager. Låt kakan stå kallt tills den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.