- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Choklad och cheesecake, det bästa av två världar - varför välja när man kan få båda?
Instruktioner
- Botten: Krossa chokladkexen och blanda med socker smält smör. Pressa ned massan i en smord form (ca 23 cm, med löstagbar kant). Grädda i 160 grader ugnsvärme i 10 minuter.
- Fyllning: Rör philadelphiaost och socker med mjölk och vaniljsocker. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned den i smeten. Rör ned äggen ett i taget, vispa ordentligt. Häll smeten över kakbottnen och grädda i 160 grader i 40 minuter. Låt kakan stå och kallna i ugnen en timma, tag den sedan ur formen. Låt den kallna helt och kyl den sedan i kylskåp innan glacyren läggs på.
- Glasyr: Smält chokladen i vatenbad. Rör ihop philadelphiaost, mjölk, vaniljsocker och salt. Rör ned siktat florsocker lite i taget, sedan chokladen. Rör om ordentligt. Bred ut över kakan; det blir ett ganska tjockt lager. Låt kakan stå kallt tills den serveras.
Publicerat den
9 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar