Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Oemoståndlig chokladcheesecake med hallonkräm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Mixa kexen och blanda med sockret. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Fördela smeten i en form med löstagbar kant och platta ut den i botten med baksidan på en sked.
  3. Tina hallonen och passera dem till puré genom en sil med hjälp av en sked, eller använd färdig hallonpuré. Värm hallonpurén försiktigt och rör sedan ner gelentinbladet. Häll hallonpurén på kexbotten och låt det svalna, gärna i kylskåp.
  4. Smält chokladen i vattenbad till krämen och vispa grädden löst.
  5. Blanda grädde, kesella, socker och citronsaft.
  6. Rör först ner en del av gräddblandningen i chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden. Rör så att smeten inte blir grynig.
  7. Bre smeten ovanpå hallonkrämen och stryk den slät. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
  8. Ta ut cheesecaken ca 20-30 minuter innan den ska serveras så att den hinner mjukna en aning.
  9. Garnera med smält choklad och toppa med hallon.
  10. Tips: Jag gjorde en papperssprits och spritsade ut chokladen över cheesecaken.
  11. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.