Oemoståndlig chokladcheesecake med hallonkräm
Instruktioner
- Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
- Mixa kexen och blanda med sockret.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Fördela smeten i en form med löstagbar kant och platta ut den i botten med baksidan på en sked.
- Tina hallonen och passera dem till puré genom en sil med hjälp av en sked, eller använd färdig hallonpuré.
Värm hallonpurén försiktigt och rör sedan ner gelentinbladet.
Häll hallonpurén på kexbotten och låt det svalna, gärna i kylskåp.
- Smält chokladen i vattenbad till krämen och vispa grädden löst.
- Blanda grädde, kesella, socker och citronsaft.
- Rör först ner en del av gräddblandningen i chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden.
Rör så att smeten inte blir grynig.
- Bre smeten ovanpå hallonkrämen och stryk den slät.
Ställ i frysen i minst 3 timmar.
- Ta ut cheesecaken ca 20-30 minuter innan den ska serveras så att den hinner mjukna en aning.
- Garnera med smält choklad och toppa med hallon.
- Tips: Jag gjorde en papperssprits och spritsade ut chokladen över cheesecaken.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
18 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar