Här är mycket gott i denna cheescaken. MUMS!
Instruktioner
- Smält chokladen i mikron i en glasskål eller över vattenbad i en kastrull.
- Koka upp grädde och ost i en kastrull och blanda med smält choklad, florsocker, likör och uppvispade ägg.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en smord bakform, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Krossa digestivekexen i matberedaren tillsammans med pistaschnötterna. Strö blandningen över kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
- Koka vatten och socker till en sockerlag i en kastrull. Tillsätt skal och saft av apelsinen samt skivad chili. Låt det kallna.
- Skär bort skalet på apelsinerna så att den vita hinnan är borta. Skär apelsinerna hinnfria klyftor och lägg dem i lagen. Låt stå och dra i kylen 2 timmar, gärna längre.
- Skär kakan i bitar och servera med apelsinsalladen. Dekorera med mynta
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar