Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake med apelsinsallad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Här är mycket gott i denna cheescaken. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i mikron i en glasskål eller över vattenbad i en kastrull.
  2. Koka upp grädde och ost i en kastrull och blanda med smält choklad, florsocker, likör och uppvispade ägg.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en smord bakform, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Krossa digestivekexen i matberedaren tillsammans med pistaschnötterna. Strö blandningen över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Koka vatten och socker till en sockerlag i en kastrull. Tillsätt skal och saft av apelsinen samt skivad chili. Låt det kallna.
  5. Skär bort skalet på apelsinerna så att den vita hinnan är borta. Skär apelsinerna hinnfria klyftor och lägg dem i lagen. Låt stå och dra i kylen 2 timmar, gärna längre.
  6. Skär kakan i bitar och servera med apelsinsalladen. Dekorera med mynta

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.