Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake med vaniljsås

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Choklad är aldrig fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175grader. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner kexsmulorna. Tryck ut smulblandningen i botten på en rund form med löstagbar kant. Grädda i mitten i ugen i ca 7 minuter. Mixa kesella och ägg i matberedare till en jämn smet. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron eller över ett vattenbad. Häll ner chokladen i matberedaren medan maskinen kör och mixa till en jämn smet. Häll chokladsmeten i formen och grädda i ytterligare 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
  2. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Servera kakan i bitar med såsen ringlad över. Pudra gärna lite kakao över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.