Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake på cookiebotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Oemotståndlig dessert som serveras med körsbärssylt och en klick grädde. Den krispiga bottnen görs på mixade cookies.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
  2. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp mot kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Vispa för hand ihop kesella, Philadelphiaost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
  4. Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cookiz 6 december 2012

    jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.