Oemotståndlig dessert som serveras med körsbärssylt och en klick grädde. Den krispiga bottnen görs på mixade cookies.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä bottnen av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj formens kant.
- Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt upp mot kanterna. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
- Smält chokladen över vattenbad. Vispa för hand ihop kesella, Philadelphiaost, ägg och socker. Rör ner den smälta chokladen och fyll smeten i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
- Servera pajen kall tillsammans med körsbärssylt och en klick grädde.
Publicerat den
23 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegod