Instruktioner
1. Skålla och mal mandeln
2. Blanda samman mjöl, mandel, flosocker och bakpulver.
3. Dela matfettet i små klickar. Lägg dem i mjölhögen.
4. Gör en liten grop och lägg i äggulan.
5. Knåda snabbt ihop allt till en jämn deg.
6. Låt gärna degen vila svalt knappt en timme.
7. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem ca 4 cm långa.
8. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper.
9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader. Ca 20 min.
10. Vänd kakorna i farinsocker medan de är varma.Låt dem kallna med sockersidan uppåt på bakgallret.
11. Dela chokladen i bitar. Smällt den i ett vattenbad.
12. Doppa ändarna på kakorna i chokladen, lägg dem på bakplåtspapper och förvara dem svalt tills chokladen stelnat.