Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcigarrer

 
  • Serverar: 50 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Spröda och möra småkakor med smak av mandel. Är annorlunda än de recept som finns inlagda

Ingredienser

Instruktioner

1. Skålla och mal mandeln 2. Blanda samman mjöl, mandel, flosocker och bakpulver. 3. Dela matfettet i små klickar. Lägg dem i mjölhögen. 4. Gör en liten grop och lägg i äggulan. 5. Knåda snabbt ihop allt till en jämn deg. 6. Låt gärna degen vila svalt knappt en timme. 7. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem ca 4 cm långa. 8. Lägg dem på en smord plåt eller bakplåtspapper. 9. Grädda mitt i ugnen i 175 grader. Ca 20 min. 10. Vänd kakorna i farinsocker medan de är varma.Låt dem kallna med sockersidan uppåt på bakgallret. 11. Dela chokladen i bitar. Smällt den i ett vattenbad. 12. Doppa ändarna på kakorna i chokladen, lägg dem på bakplåtspapper och förvara dem svalt tills chokladen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.