Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcocotte med valnötter och färska jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mörka och fluffiga kakor med konjaksdoftande grädde

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Konjaksgrädde: Vispa grädden fluffigt, tillsätt konjak och sätt in blandningen i kyl.
  3. Cocotte: Smält smör och choklad på låg värme, vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten. Smöra 4 cocotte formar och häll i smeten, dekorera med valnötter. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.
  4. Låt cocotten svalna något. Sätt den därefter på en stor tallrik, pudra över florsocker och dekorera med jordgubbar. Lägg upp konjaksgrädden i en egen form och pudra lite kakao över före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.