Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcrisp med limekräm

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Dessa krispiga choklad- och rispuffar har här piffats upp med hjälp av en ljuvlig limekräm och läckra bär. De är perfekta att bjuda på efter en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen på svag värme i en kastrull med tjock botten. Lägg ut ett ark bakplåtspapper på bakbordet.
  2. Vänd ner rispuffarna i den smälta chokladen. Häll ut smeten så tunt du kan på bakplåtspapper. Låt chokladblandningen stelna i kylen. Bryt chokladcrispet i mindre bitar när det stelnat.
  3. Gör limekrämen under tiden som chokladen stelnar. Tvätta limefrukterna och finriv det yttersta skalet. Pressa ut saften i en kastrull.
  4. Tillsätt 1 dl socker och smör. Låt smeten sjuda tills sockret har löst sig. Låt svalna något och rör sedan ner limeskalet.
  5. Vispa äggen och resten av sockret pösigt. Rör ihop äggvispet med limesåsen. Låt blandningen sjuda på svag värme tills den tjocknar, det får inte koka. Häll limekrämen i en skål och låt den svalna helt i kylen.
  6. Snoppa och halvera jordgubbarna och blanda dem med hallon och blåbär.
  7. Lägg en klick limekräm på chokladcrispet och garnera varje bit med bärblandningen.
  8. Tips: Limekrämen har en söt och syrlig smak. Vill du göra den lite mildare kan du röra ner lite vispad grädde i krämen. Gillar du den syrliga smaken kan du förstärka den genom att tillsätta lite italiensk citronlikör, limoncello. Vill du variera smaken på chokladcrispet kan du ersätta den mörka chokladen med vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.