Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcupcakes med kaffe- och chokladfrosting

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna frosting är helt underbar och upskattad av såväl barn som vuxna! För kreativa finns också recept på sugarpaste, för tillverkning av ätbara rosor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladcupcake: Ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret i en bunke.
  2. Vispa smöret och sockret fluffigt i en annan bunke. Rör i ägget. Rör sedan i mjölblandningen lite i taget, varva med skvättar av mjölken och crème fraichen.
  3. Häll upp smeten i formar. Fyll till 2/3. Ta antingen dubbla pappersformar eller använd muffinsplåt. Grädda i 18-22 minuter. Provstick för att se när de är klara. Låt svalna innan frosting.
  4. Kaffe- och chokladfrosting: Ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao krämigt. Rör i kaffet.
  5. Sugarpaste: Värm glykosen försiktigt, den ska bli något mer än fingervarm. (Flytande glykos kan man köpa i välsorterade matbutiker eller på apotek.)
  6. Blanda äggvitan och glukosen och tillsätt sedan florsockret lite i taget tills konsistensen känns rätt. Det ska kännas ungefär som modellera.
  7. Tillsätt hushållsfärg om så önskas. Mjöla arbetsytan med florsocker och knåda massan ett par minuter.
  8. Forma! Använd vatten som lim. Låt stelna en timme innan dekoration.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.