- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna frosting är helt underbar och upskattad av såväl barn som vuxna! För kreativa finns också recept på sugarpaste, för tillverkning av ätbara rosor.
Instruktioner
- Chokladcupcake:
Ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjölet, kakaon, vaniljsockret och bakpulvret i en bunke.
- Vispa smöret och sockret fluffigt i en annan bunke. Rör i ägget. Rör sedan i mjölblandningen lite i taget, varva med skvättar av mjölken och crème fraichen.
- Häll upp smeten i formar. Fyll till 2/3.
Ta antingen dubbla pappersformar eller använd muffinsplåt.
Grädda i 18-22 minuter. Provstick för att se när de är klara.
Låt svalna innan frosting.
- Kaffe- och chokladfrosting:
Ta fram smöret så det hinner bli rumsvarmt.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao krämigt.
Rör i kaffet.
- Sugarpaste:
Värm glykosen försiktigt, den ska bli något mer än fingervarm. (Flytande glykos kan man köpa i välsorterade matbutiker eller på apotek.)
- Blanda äggvitan och glukosen och tillsätt sedan florsockret lite i taget tills konsistensen känns rätt. Det ska kännas ungefär som modellera.
- Tillsätt hushållsfärg om så önskas.
Mjöla arbetsytan med florsocker och knåda massan ett par minuter.
- Forma! Använd vatten som lim.
Låt stelna en timme innan dekoration.
Publicerat den
7 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar