Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdessert med flytande fyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Helt oemotståndliga är dessa chokladformar med knapersegt hölje och flytande fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj 6 ugnssäkra formar. Ströa dem med lite av mandeln. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad tillsammans med smöret. låt svalna något. Vispa äggulor, ägg och socker till en porös smet. Vänd ner chokladblandningen, resten av mandeln och whiskeylikören. Blanda väl. Fördela i portionsformar och grädda i 225 grader i 12 minuter. Sikta över florsocker och servera genast. Chokladen ska vara fast vid kanterna och flytande i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.