Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppad choklad och mintkola

 
Skriv ut

Doppad i choklad och dekorerad med polkagris blir det här nästan som en liten pralin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 50 kolor
  2. Förbered en liten långpanna, lägg i bakplåtspappret i botten så att det går upp lite på kanterna. Krossa polkagrisarna till ett fint pulver i en mortel. Lägg grädde, socker, sirap och smör i en kastrull.
  3. Sätt plattan på medelvärme. Rör om med en träsked tills du har en jämn smet. När det börjar koka, sänk värmen ett steg och koka tills smeten är 120 grader eller koka och gör ett kulprov. Rör om då och då. Låt stelna lite tills du kan skära kolan i bitar.
  4. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna. Vänd sedan kolabitarna i den smälta chokladen med en gaffel. Lägg upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler. Strö över polkagriskross över kolabitarna innan chokladen stelnat. Låt den stelna helt och förvara sedan i burk med bakplåtspapper emellan . Förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.