Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppad chokladkola med flingsalt

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Riktigt goda chokladkolor med tydlig chokladsmak. Brukar göra som så att halva satsen doppas i choklad och strös med flingsalt, medans andra halvan virades in i smörpapper. Kolorna kommer bli hårdaå och sega och de smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka tills temperaturen visar 135 grader. Häll över på bakplåtspapper som lagts i en form (jag använder en lasagneform) och låt den halvt stelna innan den skärs upp. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa varje kola innan den läggs på bakplåtspapper. Låt stelna och förvara i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.