Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppad hallonkola

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Magnifika kolor med bästa smakkompisarna choklad och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm. Blanda hallonpurén med övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på ca 123 grader. Rör inte om. Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
  3. Skär upp kolan i fyrkantiga bitar. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.