Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppad lakritskola med flingsalt

 
  • Serverar: 60-80 portioner
Skriv ut

Mmm... dessa godingar vart riktigt goda. Lagom hård - seg med tydlig smak av lakrits och choklad. Flingsaltet blev verkligen pricken över I:et.

Ingredienser

Instruktioner

Klä en lagom stor form (jag använder en lasagneform) med bakplåtspapper. Koka kraftigt upp vispgrädde, socker, sirap, kakao och de mortlade karamellerna i en vid gryta. Rör om då och då, särskilt mot slutet, tills temperaturen visar 133 - 135 grader. Rör ner smöret och häll över i formen. Låt den stelna och skär i lagom bitar medans den är halvstel, annars klibbar den samman. Smält chokladen över vattenbad och doppa varje kolabit i den smälta chokladen med två gafflar till hjälp. Strö över flingsalt innan chokladen har hunnit stelna. Förvara kolan kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.