Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade apelsinskal

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta apelsinerna noga. Skär av topp och botten på apelsinerna och skär bort så stora sjok apelsinskal som möjligt.
  2. Lägg skalen plant och skär bort allt det vita. Detta är viktigt eftersom det vita kan smaka beskt. Skär sedan skalen i tunna strimlor.
  3. Lägg skalen i en skål med kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur i 2 dagar. Byt vatten ett par gånger.
  4. Sila bort vattnet.
  5. Koka upp 2,5 dl vatten och socker tills sockret löst sig. Lägg i skalen och koka till de är lätt genomskinliga, 10-15 min. Låt skalen rinna av och torka på handduk någon timme.
  6. Smält chokladen.
  7. Doppa alla strimlorna, tag hjälp av en pincett eller dylikt. Lägg upp dem på smörpapper att stelna. In i kylskåp tills 15 min. före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.