Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade apelsintoscabitar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, apelsinskal, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Rör till sist ner apelsinsaften. Häll smeten i en smord form som är ca 20x26 cm och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  2. Glasyr: Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och värm försiktigt glasyren under omrörning utan att det kokar. Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare, ca 15 min, tills glasyren fått fin färg. Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp i 20 bitar.
  3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över hett vattenbad eller i mikron i 2 minuter på full effekt. Rör om. Doppa bitarna långsamt i smält choklad, så att den nedre kanten blir täckt med choklad. Lägg bitarna på smörpapper tills chokladen har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.