Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade dadlar med valnötter

 
Skriv ut

Buffé nr 11 2008, sid 17

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje dadel på längden och ta bort kärnan. Lägg mandelmassan i en bunke, tillsätt rom, sherry eller valfri likör och blanda väl.
  2. Forma små avlånga kulor av mandelmassan och lägg i hålen på varje dadelhalva. Tryck fast en valnöt på toppen.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa ena halvan av dadeln. Håll gärna lite lätt med ett finger på valnöten så att den inte faller av. Lägg dadlarna på ett galler med bakplåtspapper under och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.