Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade fikon

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Försvinnande goda på gottebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort skaften och hacka fikonen fint. Häll över konjak och låt blandningen dra 30 minuter.
  2. Skär marsipanen i grova bitar och blanda den med fikonhacket. Arbeta in florsocker i blandningen. Rulla små kulor som väger ca 10 g/st.
  3. Smält chokladen i en skål över hett vatten eller i mikron. Häll chokladen på ett fat.
  4. Rulla kulorna i chokladen med hjälp av två små skedar. Lägg dem på silpatduk eller bakplåtspapper efter hand för att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.