Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade kokoskakor

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Lättbakade och glutenfria kakor. Tänk på att inte vispa ägg och socker, för då flyter kakorna ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet. Blanda ägg och socker. Vispa inte! Tillsätt kokosen och fettet. Låt smeten stå i ca 10 minuter medan kokosflingorna sväller. Kakorna behåller då sin form. Lägg smeten med två teskedar i toppiga klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
  3. Smält blockchokladen. Doppa den nedre delen av kokoskakorna i chokladen. Ställ dem sedan på plåt att stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.