Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade kringlor med saffranssmak

 
Skriv ut

Extra juliga blir de vackra kringlorna med smak av saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och saffran mjukt. Tillsätt mjölet och till sist grädden. Svep in degen i plastfolie och ställ in i kylen ca 30 minuter.
  2. Dela degen i fyra delar. Dela varje del i 8-10 bitar. Rulla ut smala längder, ca 12-15 cm långa, och forma till kringlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter. Låt kallna.
  3. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad eller i mikron, 2 minuter på full effekt.
  4. Doppa halva kringlan i chokladen. Låt rinna av och låt sedan torka på bakplåtspapper.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.