Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade lakritskolakakor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Krispiga, enkla och supergoda kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker och sirap. Vispa tills det blandat sig. Blanda i bakpulver, vaniljsocker, lakritsgranulat och mjöl. Blanda till en jämn deg.
  3. Dela degen i tre delar och rulla ut varje del till en längd på 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att de sväller ut, så det är bra att lämna mellanrum.
  4. Grädda längderna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kakorna svalna några minuter. Skär sedan upp dem i sneda bitar ca 3 cm breda.
  5. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa ena sidan av kakorna i chokladen, strö på lite extra lakritsgranulat och låt de stelna. Förvara kakorna svalt i lufttäta burkar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.