Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade Madeleinekakor med morot och apelsin

 
Skriv ut

Madeleinekakan- en fransk läckerbit! Här med en ny twist. Här behövs särskilda Madeleineformar. Det brukar finnas lättanvända silikonformar i välsorterade köksbutiker och flera nätbutiker säljer formar i olika storlek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formarna väl med smör.
  2. Lägg morotsrivet i en sil och låt det mesta av vätskan rinna av. Vispa ägg och gulor med socker till en fluffig smet. Tillsätt apelsinskal. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör försiktigt ner i äggsmeten. Smält smöret och vänd ner i smeten. Fyll formarna till ⅔. Grädda kakorna på galler längst ner i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna i formen.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron, rör ner smöret när chokladen har smält. Lägg ut ett bakplåtspapper på en köksbänk. Använd en brödpensel och doppa ner halva kakan i chokladen medan du penslar. Låt rinna av något och lägg på papperet för att stelna.
  4. Pudra på lite florsocker och förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.