Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade marsipankulor med körsbär

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mera gott till julens gottebord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut mandelmassan väl med kirsch och låt den stå övertäckt i kylskåp tills den känns fast.
  2. Lägg mandelmassan mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en ½ cm tjock platta. Ta bort det översta papperet, vänd över mandelmassan på det lossade papperet och drag bort det andra. Skär massan i fyrkantiga bitar, ca 3 x 3 cm stora.
  3. Ta en marsipanbit och lägg på ett körsbär, vik ihop massan runt bäret och rulla med lätt hand till en kula. Lägg kulorna på bakpappersklädd plåt allt eftersom de blir färdiga.
  4. Smält chokladen i vattenbad och doppa kulorna i chokladen, en i taget. Ställ dem på plåten och låt chokladen stelna.
  5. Kulorna kan eventuellt garneras med en tunn strimma vit choklad eller bara vändas i kakaopulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.