Mera gott till julens gottebord.
Instruktioner
- Rör ut mandelmassan väl med kirsch och låt den stå övertäckt i kylskåp tills den känns fast.
- Lägg mandelmassan mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en ½ cm tjock platta. Ta bort det översta papperet, vänd över mandelmassan på det lossade papperet och drag bort det andra. Skär massan i fyrkantiga bitar, ca 3 x 3 cm stora.
- Ta en marsipanbit och lägg på ett körsbär, vik ihop massan runt bäret och rulla med lätt hand till en kula. Lägg kulorna på bakpappersklädd plåt allt eftersom de blir färdiga.
- Smält chokladen i vattenbad och doppa kulorna i chokladen, en i taget. Ställ dem på plåten och låt chokladen stelna.
- Kulorna kan eventuellt garneras med en tunn strimma vit choklad eller bara vändas i kakaopulver.
Publicerat den
28 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar