Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade nötkakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda malda nötter och florsocker i en skål. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nötblandnignen i äggviteskummet och arbeta ihop till en deg.
  3. Sockra bakbordet lätt och rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i ca 6 cm långa längder. Lägg på bakplåtsklädd plåt och forma till hästskor eller halvmånar.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna Doppa ändarna i smält mörk choklad. Låt kallna/stelna innan kakorna läggs i burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.