Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade saffranspinnar

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Härliga glasspinnar med saffran och hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Skrapa fröna ur vaniljstången. Koka grädden med socker, vaniljfrön, vaniljstång och saffran. Blanda i gelatinet. Sila och kyl sedan ner smeten en stund i kylskåp.
  2. Ta ett rör eller en cylinder utan botten och plasta i ena ändan. Fyll sedan smeten ca 1 cm och stoppa i frysen. När smeten precis börjar stelna, placera en glasspinne i mitten och fyll på med mer smet och frys in pinnarna i några timmar.
  3. Hacka chokladen och smält den tillsammans med kakaosmöret över vattenbad eller i kastrull. Tillsätt grovhackade hasselnötter och rör om.
  4. Doppa saffranspinnarna i den smälta doppchokladen och låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.