Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdrömmarnas dröm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta är verkligen vad receptrubriken säger - En riktig chokladdröm! Tårtan går att förbereda. Tänk på att den behöver stå ca 4 timmar i kyl innan den serveras. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och rör ner lätt uppvispade ägg. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, täck också gärna bottnen med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
  3. Smält chokladen till fyllningen i en skål över vattenbad. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget under vispning. Vispa ner den smälta chokladen och grädden. Vispa ihop någon minut. Häll fyllningen över mandelbottnen i formen och bred ut det jämnt. Låt stå i kyl minst 4 timmar.
  4. Skär ut tårtbitar och lägg på assietter. Värm den vita chokladen på låg effekt i mikro ca 30 sekunder i taget tills den mjuknat något. Hyvla den tunt med osthyvel och garnera med den samt bär och mynta. Servera eventuellt med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.