Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdrömrutor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Trösta dig med choklad då och då det hjälper! ;-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en fyrkantig form, cirka 18 cm, med smörat bakplåtspapper.
  2. Till drömmarna: smält 50 g av smöret i en kastrull på svag värme och rör ner kakao. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna.
  3. Vispa resten av smöret och sockret med en elvisp tills det är vitt och poröst. Blanda ner vispade ägg, lite i taget. Rör ner den avsvalnade smör- och kakaoblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt eventuellt hackade valnötter.
  4. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda cirka 35 minuter eller tills kakan känns fast i mitten. Låt kakan svalna i formen 5 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.
  5. Till glasyren: smält osaltat smör med kakao i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Tillsätt florsocker, lite i taget, och vispa med elvisp. Tillsätt mjölk så att glasyren blir jämn och fin. Bred glasyren över kakan och med en slickepott och dela den i 12 rutor.
  6. Lycka till!

Kommentarer (3)

  • Tricksie 19 januari 2013

    Jag gjorde detta recept i muffinsformar och de blev otroligt goda. Fick flera positiva kommentarer. Man måste passa sig lite med tiden bara så de inte bränns.

  • petrasjostrom 8 april 2013

    Dessa var grymt goda. Jag har både gjort dem i muffinsformar och i en pajform, och båda blev jättebra. En femma från mig! :)

  • Gronsparris 26 augusti 2014

    Tyvärr tyckte jag inte alls detta recept var bra. Det var svårt att följa, kakan behövde mer än 35 min och tyvärr gillade jag inte smaken på glasyren.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.