Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdryck med "spets"

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

God och värmande chokladdryck i stället för efterrätt och avec eller kanske efter en skidtur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, vispgrädde, kakao och florsocker i en kastrull. Värm under omrörning tills chokladen smält. Därefter vispa ihop ordentligt så att allt löser sig och inga klumpar återstår.
  2. Värm till dricktemperatur. Chokladen ska inte koka. När den börjar ryka brukar den vara perfekt!
  3. Häll upp Bailey´s i ett stort glas, typ caffe latte-glas. Tillsätt den varma chokladen. Toppa eventuellt med vispade grädde och lite riven choklad.
  4. Drick och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.