- Serverar: 12 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Underbart fin bjudmuffins som dessutom smakar gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 Grader
Lägg pappersformar i en muffinsplåt, eller ställ dem på en vanlig plåt.
Smält chokladen över vattenbad, låt svalna.
Häll margarin, socker, mjöl, bakpulver, ägg och kakao i en stor skål och vispa till en slät smet med elvisp.
- Vispa därefter ner chokladen i smeten och häll upp den i formarna.
Grädda muffinsarna i varm ugn i ca 15 minuter eller tills de känns fjädrande.
Lägg över dem på ett galler och låt svalna.
- Fyllning:
Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret.
Rör blandningen slät.
Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.
- När kakorna svalnat, ta en tandad kniv och skär en cirkel ur toppen på varje muffins. dela sedan cirklarna i halvor.
Bred eller spritsa smörkräm i mitten på varje kaka och tryck ner halvcirklarna i en vinkel som får dem att likan fjärilsvinga.
- Pudra med lite florsocker innan servering.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda muffins. Jag lade dock till 2 tsk bakpulver till receptet för att få den att fluffa lite, fungerade jättebra.
Yummy!! Dock använde jag lite hackad choklad också i smeten, plus att jag ersatte 0.75 dl florsocker i smörkrämen med 3 msk kakao, det blev dödligt gott x)