Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfjärilar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Underbart fin bjudmuffins som dessutom smakar gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 Grader Lägg pappersformar i en muffinsplåt, eller ställ dem på en vanlig plåt. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna. Häll margarin, socker, mjöl, bakpulver, ägg och kakao i en stor skål och vispa till en slät smet med elvisp.
  2. Vispa därefter ner chokladen i smeten och häll upp den i formarna. Grädda muffinsarna i varm ugn i ca 15 minuter eller tills de känns fjädrande. Lägg över dem på ett galler och låt svalna.
  3. Fyllning: Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.
  4. När kakorna svalnat, ta en tandad kniv och skär en cirkel ur toppen på varje muffins. dela sedan cirklarna i halvor. Bred eller spritsa smörkräm i mitten på varje kaka och tryck ner halvcirklarna i en vinkel som får dem att likan fjärilsvinga.
  5. Pudra med lite florsocker innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mpb1977 19 januari 2011

    Jättegoda muffins. Jag lade dock till 2 tsk bakpulver till receptet för att få den att fluffa lite, fungerade jättebra.

  • Sugarvampire 27 maj 2011

    Yummy!! Dock använde jag lite hackad choklad också i smeten, plus att jag ersatte 0.75 dl florsocker i smörkrämen med 3 msk kakao, det blev dödligt gott x)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.