Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladflammeri

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Flammeri är som det låter; luftigt och lätt - en chokladefterrätt gjord på mannagryn och smaksatt med apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme ca 5 minuter. Rör då och då.
  2. Blanda ner kakao och socker. Låt gröten svalna något.
  3. Dela på gulor och vitor. Rör ner äggulorna.
  4. Borsta apelsinen väl i varmt vatten. Riv skalet och pressa saften. Smaksätt med skal och saft.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner försiktigt. Smaka av.
  6. Häll upp flammerin i portionsskålar eller i en stor skål. Låt rätten kallna.
  7. Servera den garnerad med apelsinskivor och en klick vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.