- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Enkel men god efterrätt som bara tar några minuter att fixa!
Instruktioner
- Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
- Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. (Beroende på vad du har för ugn)
Servera med vaniljglass och färska bär.
Publicerat den
25 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar