Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant bakelser

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härlig chokladgömma!! (Jag rörde ihop allt i kastrullen, är meningen man ska hälla över i bunke men det funkade fint i kastrullen också! Lätt att tro att den behöver någon minut extra i ugnen men låt bli om ni vill ha det kladdiga innehållet!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  2. Sikta ner florsockret. Tillsätt ett ägg i taget och rör om mellan varje ägg. Sikta ner vetemjölet. Ställ in i kylen minst 2 timmar!
  3. Skeda sedan ner smeten i smorda formar upp till kanten. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 12-14 minuter i 200ºC. De ska ha en fast kant men vara lösa och krämiga i mitten. Låt bakelsen svalna något och sikta över kakao, ta ur den ur formen och servera!

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • femnettan 13 mars 2010

    Suveränt god, smälte i munnen :-)

  • imellis 28 mars 2010

    Fruktansvärt smaskig!

  • ChocolatePudding 29 mars 2010

    KUL att det blir uppskattat! =)

  • anluk 23 oktober 2010

    mycket gott och kanonenkelt. Gjorde också allt i kastrullen. Tyvärr lyckades jag ha inne de 1 min för länge så de blev inte så rinniga som jag hoppats men det var ju mitt eget fel.

  • lyckestigen6 9 november 2010

    Hur stora formar?

  • ChocolatePudding 10 november 2010

    kan använda vanliga muffinsformar. eller större amerikanska muffinsformar. tror jag använda amerikanska muffinsformar. mindre formare = mindre tid i ugnen. större formar = mer tid i ugnen.

  • AnnoMundi 14 november 2010

    Hade nog önskat att den varit lite sötare. Kanske ska ta choklad med lite lägre kakaohalt nästa gång.

  • nasiki 16 april 2011

    vad menas med 3/4

  • ChocolatePudding 12 maj 2011

    tre fjärdedels deciliter. :)

  • Usee 13 oktober 2011

    Även gott med siktat florsocker över!

  • Ichigochoko 31 januari 2013

    Jag ska testa att göra detta när min pappa kommer hem på lördag! Han älskar verkligen choklad så jag hoppas att han glädjes av detta.

  • MissOphra 11 november 2013

    ska man smörja med smör o ströbröd som till vanliga formkakor?

  • ChocolatePudding 11 november 2013

    Det behövs inte om du tänkt göra i muffinsformar som jag gjorde där! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.