Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med citrussallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Drömdessert för chokladälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Citrussallad:Skala apelsin och grapefrukt med kniv. Skär ut hinnfria klyftor över en bunke, ta vara på juicen. Pressa ut resterande juice. Koka upp juicen i en kastrull med ev lite vatten (det ska vara ca 2 dl vätska) och socker. Låt koka i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Låt svalna. Lägg i fruktklyftorna och ställ i kylen. Hacka pistachnötterna med kniv eller i en matberedare till ett fint strössel.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 8 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl. Pudra dem invändigt med kakao.
  3. Smält chokladen i vattenbad på spisen. Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker poröst. Vispa i ägg och äggulor, en i taget. Tillsätt mjölet och chokladen. Vispa till en fluffig smet. Fyll formarna till 3/4. Grädda formarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter, kärnan ska vara rinnig.
  4. Stjälp upp de varma bakelserna på tallrik. Servera med citrussalladen och gärna en klick créme fraiche eller vaniljglass. Strö över pistaschströsslet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.