Drömdessert för chokladälskare!
Instruktioner
- Citrussallad:Skala apelsin och grapefrukt med kniv. Skär ut hinnfria klyftor över en bunke, ta vara på juicen. Pressa ut resterande juice. Koka upp juicen i en kastrull med ev lite vatten (det ska vara ca 2 dl vätska) och socker. Låt koka i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Låt svalna. Lägg i fruktklyftorna och ställ i kylen.
Hacka pistachnötterna med kniv eller i en matberedare till ett fint strössel.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj 8 ugnssäkra portionsformar á ca 1 ½ dl. Pudra dem invändigt med kakao.
- Smält chokladen i vattenbad på spisen.
Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker poröst. Vispa i ägg och äggulor, en i taget. Tillsätt mjölet och chokladen. Vispa till en fluffig smet.
Fyll formarna till 3/4. Grädda formarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter, kärnan ska vara rinnig.
- Stjälp upp de varma bakelserna på tallrik. Servera med citrussalladen och gärna en klick créme fraiche eller vaniljglass. Strö över pistaschströsslet.
Publicerat den
11 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar