Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med Hallongratnité

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket chokladsmak som bryts av av hallonen. 6 personer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Vispa ihop äggen och sockret ( ej pösigt). Häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda. Vispa i mjölet. Häll smeten i 6 väl smorda formar, gärna folieformar och ställ i kylen 30 min eller tills servering.
  2. Grädda 175´c i ca 15 min. De ska ha en grop i mitten men inte vara gunginga. Lägg upp på en tallrik och ta försiktigt bort formarna.
  3. Hallongranité: Koka upp en lag på socker och vatten, låt kallna något och pressa i citronen. Mixa hallonen med lagen till en puré och passera genom sil. Frys in på lågt fat eller bleck. Skrapa grantitén med gaffel vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.