Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med jordgubb-passionsfruktsallad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kladdig chokladbakelse som ska vara krämig i mitten. Servera den ljummen med vaniljglass av fin kvalitet och en passionerad jordgubbsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj fyra ugnssäkra formar eller aluminiumformar med smält smör eller flytande margarin.
  2. Lägg smöret i en kastrull och bryt i chokladen. Smält på svag värme under omrörning.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter.
  4. Medan bakelserna är i ugnen gör du salladen genom att skölja, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Skeda i passionsfrukten och rör om. Låt bakelserna svalna något före servering.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kristinq 16 februari 2010

    Har gjort detta recept flera gånger (hittade det dock på en chokladblogg), och serverat med olika tillbehör varje gång. Alltid en succe, godare ju bättre kvalité på chokladen.

  • mallu16 13 mars 2010

    Verkligen jättegott! Och inte särskilt svårt att göra. Perfekt avslutning på en god middag. Högst betyg!

  • PethraD 14 mars 2010

    Fantastiskt gott! Enkla att göra, goda att äta. De riktigt smälter i munnen. Jag förberedde smeten och hällde den i formar som sedan fick stå i kylskåpet fram tills det närmade sig "desserttajm". Hade ingen passionsfrukt utan det fick duga endast med jordgubbar och vaniljglass. Så gott!!! Receptet rekommenderas varmt!

  • hertzbo 6 januari 2012

    Väldigt god chokladsmak och lagom rinnig. Dessutom väldigt uppskattad bland vänner och familj.

  • AndersW01 6 juli 2012

    Kanon, hittade dock det på annan sida först. Efter lite klickande (och en del expertkommentarer) körde jag på 200° och 8,5 min istället, blev MKT BRA!!! Ungarna älskar det och man framstår som en expert i köket!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.