Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med jordgubbssorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar chokladfondant med hemmagjord jordgubbssorbet. En ljuvlig avrundning av en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa socker och ägg, blanda med smält smör och mjölk. Sikta i kakao och mjöl under visping. Fördela smeten i smorda formar och grädda i ugnen i 7 minuter, precis innan servering.
  3. Koka upp sockerlagen med jordgubbspuré och citronjuice. Tillsätt gelatinbladet och kör i glassmaskin till sorbet.
  4. Servera chokladfondanterna med jordgubbssorbet och garnera med kvartade jordgubbar och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.