Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med lemon curd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig fondant som har ett syrligt, gult gömme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda chokladsmöret med äggvispet. Vänd ner mjölet.
  3. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar. Lägg en klick lemon curd i varje skål och dra en virvel med en sked. Grädda i ugnen sju minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
  4. Servera med en klick lemon curd och vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.