En mastig kaka som serveras med en annorlunda god glass.
Instruktioner
- Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Vänd samman äggmixen med chokladen i 3 steg: Börja med 1/3 choklad och vispa ned, vänd ner resten av chokladen försiktigt i äggmixen. Häll upp i formar och baka av i 185 grader i 4 ½ minuter. Fondanten kan med fördel slås i formar som först klätts med en tunt utkavlad mördeg.
- Glass:
Värm mjölk och grädde, tillsätt saltet. Vispa äggulor och socker och vänd ner i gräddmjölksblandningen. Värm under omrörning tills det tjocknar och fastnar på baksidan av en sked. Ta bort från värmen och låt kallna.
Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
- Skeda upp glassen och servera med chokladfondant.
Publicerat den
15 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar