Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med salt karamellglass

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mastig kaka som serveras med en annorlunda god glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Vänd samman äggmixen med chokladen i 3 steg: Börja med 1/3 choklad och vispa ned, vänd ner resten av chokladen försiktigt i äggmixen. Häll upp i formar och baka av i 185 grader i 4 ½ minuter. Fondanten kan med fördel slås i formar som först klätts med en tunt utkavlad mördeg.
  2. Glass: Värm mjölk och grädde, tillsätt saltet. Vispa äggulor och socker och vänd ner i gräddmjölksblandningen. Värm under omrörning tills det tjocknar och fastnar på baksidan av en sked. Ta bort från värmen och låt kallna. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
  3. Skeda upp glassen och servera med chokladfondant.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.