Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med yoghurtglass och hallonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti och avnjutas varm. Yoghurtglassen och hallonsåsen är ett väldigt fräscht tillbehör till chokladdrömmen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med glassen. Dela vaniljstången. Koka upp mjölken med vaniljstången. Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda äggsmeten med mjölken i kastrullen och värm under vispning till 82 grader. Låt smeten kallna och rör i yoghurten. Kör smeten i en glassmaskin. Förvara glassen i frys fram till servering.
  2. Hallonsås: Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt såsen kallna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och sist äggulan. Sikta ner mjölet och rör i chokladen. Smörj och mjöla portionsformar och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
  5. Servera fondanterna direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och eventuellt några myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.