En chokladdröm som ska vara helt rinnig inuti och avnjutas varm. Yoghurtglassen och hallonsåsen är ett väldigt fräscht tillbehör till chokladdrömmen.
Instruktioner
- Börja med glassen. Dela vaniljstången. Koka upp mjölken med vaniljstången. Dra kastrullen av plattan och låt svalna. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda äggsmeten med mjölken i kastrullen och värm under vispning till 82 grader. Låt smeten kallna och rör i yoghurten. Kör smeten i en glassmaskin. Förvara glassen i frys fram till servering.
- Hallonsås:
Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Passera bort kärnorna genom en finmaskig sil. Låt såsen kallna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad, låt svalna. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och sist äggulan. Sikta ner mjölet och rör i chokladen. Smörj och mjöla portionsformar och klicka ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
- Servera fondanterna direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och eventuellt några myntablad.
Publicerat den
16 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar